2toDrive

Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar starten met je rij-opleiding. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch? 2toDrive bestaat sinds 2011 en is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Sinds de start hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder en heb je minder kans op brokken in het verkeer.

De feiten

    • Theorie examen vanaf je 16de jaar.
      Deze is anderhalf jaar geldig
    • Rijles volgen vanaf 16,5 jaar.
    • Praktijk examen vanaf je 17de jaar.

Hoe werkt het aanmelden?

Je coaches melden zich als eerst aan. Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen Digid.
Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. Hiermee geeft hij aan dat hij coach wil worden. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximaal vijf werkdagen. Pas wanneer alle coaches geregistreerd zijn (minimaal 1 en maximaal 5) kan jij de begeleiderspas aanvragen.
Na het aanmelden met DigiD verschijnen de coaches die zich aangemeld hebben in het scherm. Bij het doorlopen van de stappen kies je welke coach(es) jij op je pas wilt zetten.
Je sluit de aanvraag af door een online betaling van €25,-. 
Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.
Je aanvraag wordt vervolgens door de RDW gecontroleerd. Goedgekeurd? Dan stuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag op. Indien je later extra coaches toe wilt voegen, moet je een nieuwe pas aanvragen en zijn de kosten opnieuw €25,-.